1st Day – Kerja

hari nie 1st day aku training/kerja kat company nie (near ampang park).So far so good, actually aku tak nampak lagi kerja nie macam mana.. yang aku tahu, company nie akan mambantu aku untuk improve kan lagi aku nyer communication skills. Sebab banyak hold on phone dari customer.Alhamdulillah kerja pun indoor sebab takut jugak tertipu then kena buat kerja direct selling pulak.

1 weeks nie actually, kitorang (beberapa orang yg apply job kat this company) training selama 4 hari sampai hari khamis nie.After that, kitorang ada personal discussion ngan general manager.So macam tak confirm lagi kerja kat company nie.Kalu kitorang perform well why not?? ek. So, walau macammana pun try dulu.Kalu boleh perform, oklah.. kalau tak cari job lain.

1st day nie, banyak info tentang this company (Kri… Mo… Sdn.Bhd), bagaimana operation nya, bila establish, macam ne ngan flow business, apa business nya… business tak kot.. dia more on services (advicess service) tentang financial services rasanya macam investment project.. hah macam itulah kiranya. So,kena banyak tahu pasal matawang lah.. (macam study account lak), tapi tulah admin exec kena tahu sume, senang nak buat report and proposal katanya (Mr saifullah—> handsome.. hehehe)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *